Enginarlı Zeytinyağlı Bakla
Enginarlı Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bakla
- 2 tane enginar
- Yarım fincan zeytinyağı
- 2 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak 2 tane kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kısım taze soğan
- 3-4 kol dereotu
- 4 kısım taze nane
Enginarlı Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremizin içine zeytinyağımızı koyalım, üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanları koyalım.
- Üzerine ayıklayıp limonlu suda beklettiğimiz baklaları koyalım.
- Üzerine enginarlarımızı koyalım ,şekerini tuzunu koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra yeşilliklerimizi koyalım ocağı kapatalım.
Enginarlı Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










