Enginarlı Zeytinyağlı Bakla

Enginarlı Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bakla
  • 2 tane enginar
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak 2 tane kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kısım taze soğan
  • 3-4 kol dereotu
  • 4 kısım taze nane

Enginarlı Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremizin içine zeytinyağımızı koyalım, üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanları koyalım.
  2. Üzerine ayıklayıp limonlu suda beklettiğimiz baklaları koyalım.
  3. Üzerine enginarlarımızı koyalım ,şekerini tuzunu koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra yeşilliklerimizi koyalım ocağı kapatalım.

Enginarlı Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Domatesli Pilav
Fırında Kaşarlı Mantar
Tahinli Kuru Üzümlü Kurabiye
Meşur Erzurum Un Helvası
Tavuklu Belen Tava
Lavaş Ekmek
Hdabla | © 2025 |