Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta ( bir adedinin sarısını ayırın )
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt

İçine;

  • 3-4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz karabiber

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesleri haşlayıp, rendeleyelim.
  2. Tavaya sıvı yağı alalım.
  3. Küp küp doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
  4. Salçasını da kavurup patatesleri ek edelim.
  5. Baharat ve tuzunu ek edelim.
  6. Bir kaç dakika kavurup ocağı kapatalım. Ve soğumaya bırakalım.
  7. Diğer taraftan böreğin sosu için verdiğim gereçleri çırpalım.
  8. Yufkalarımızı ortadan ikiye keselim.
  9. Yufkalardan birini tezgahımıza alalım.
  10. Hazırladığımız sostan sürelim.
  11. Yufkanın içine patatesleri benim üzere yada serpiştirin. Rulo biçiminde saralım.
  12. Yuvarlak borcama rulolarımızı sararak yerleştirelim.
  13. Benim kullandığım yuvarlak borcama 3 adet yufka tam geliyor.
  14. Yufkaları yerleştirdikten sonra kalan sosun içine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyip çırpalım.
  15. Böreğin üzerine sürelim.
  16. İsteğe bağlı susam yahut çörek otu serpelim.
  17. 175 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirelim.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Arpa Şehriye Pilavı
Ganajlı Magnolia
Ayva Tatlısı
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
Muhallebili Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |