Mozaik Kek (Videolu)

Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker (200 gr)
- 2 su bardağı un (280 gr)
- 2/3 su bardağı süt ( 160ml)
- 2 yemek kaşığı kakao (30 gr)
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına, tereyağı, toz şeker ve vanilyayı koyup biraz çırpalım.
- Yumurtaları tek, tek ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Sütü, un ve kabartma tozunu koyalım düşük dönemde karıştıralım.
- Kek harcının 1/3 ini ayıralım.
- Az olan kısma süt ve kakaoyu ek edip karışana kadar düşük ayarda çırpalım.
- Baton kek kalıbını yaĝlı kağıtla kaplayalım.
- Sıkma poşeti yahut kepçe ile sade kek harcı ve kakaolu harcı koyalım.
- Şekilli olması için alttan üste çöp şiş yahut kaşığın sapı ile daireler çizelim.
- Güzel kabarması için sıvı yağ sürdüğünüz bıçak yahut aparatla uzunluğuna ortasından çizik yapalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dk denetimli olarak pişirelim.
Yumuşacık lezzetlimi lezzetli şahane bir kek kesinlikle deneyin.

Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




