Acılı Çiğköfte
Acılı Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı esmer ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 4 yemek kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı isot
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 adet soğan rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limonun suyu
Acılı Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına bulguru ıslatıp kenara alıyoruz.
- Pul biber ve isotun üzerine yağı ek edip 10 dk bekletiyoruz.
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz, limonu sıkıyoruz, baharat ve salçayla bir arada bekleyen bulgurun üzerine ek edip iki üç dakika yoğuruyoruz.
- Rondonuz varsa gücü yeterliyse deneyin benimki malzemeyi çevirmediği için yarım saat boyunca tepside yoğurdum ve hal verdim.
- Deneyeceklere afiyet olsun verilen ölçülerden yaklaşık 1 kilo çiğköfte çıkıyor.
- Acı oranı az acının bir tık üstü zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Acılı Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






