Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz)

Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 orta uzunluk elma (yeşil,kırmızı farketmez)
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 buçuk su bardağı şeker (kendinize nazaran azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 5-6 adet ceviz içi

(ölçü klasik su bardağı 200 ml)

Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta,şeker ve vanilyayı ekleyip beyazlayıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağ ek edip karıştırın elenmiş un,kabartma tozu,karbonat,tarçın,minik kıyılmış ceviz ekleyin karıştırın.
  3. Elmayı ve havucu soyup rendeleyin suyunu sıkmayın !
  4. Kek harcına ekleyip karıştırın kase margarinle yağlanmış ve hafif un serpilmiş kalıba harcı boşaltın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin, her fırın farklılık gösterebilir denetim edin kürdan batırınca pak çıkıyorsa pişmiştir .
  6. Kekin kenarlarını sivri olmayan bir bıçakla yavaşça gevşetin ılıyan keki kalıptan çıkarın servis edin 🌷 (elma ve havucun suyu ile pişeceği için sularını sıkmadan kek harcına ekleyin )

Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börek
Tavuklu Kabak Sandal
Fransız Stili Deniz Midyesi
Puf Puf Poğaça
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote
Fırında Pankek
Hdabla | © 2025 |