Enfes Balkabağı Tatlısı
Enfes Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 dilim balkabağı
- 2 su bardağı şeker
- Fındık
- Dondurma
İsteğe nazaran;
- Tahin
- Kaymak
Enfes Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağın kabuklarını soyup 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
- Doğradıktan sonra yıkayalım.
- Suyunu güzelce süzelim ve tencereye alalım. (pilav yaptığımız tencereler daha uygun olur)
- Kabakları tencereye aldıktan sonra üzerine 2 su bardağı şeker ekleyip 1 gece bekletelim.
- 1 gece bekleyen kabağı ocağa alalım ve orta ateşte yumuşayana kadar yavaş yavaş pişirelim.
- Piştikten sonra bir kenara alıp dinlendirelim.
- Dondurma, tahin yada kaymak ile servis edelim.
- Dondurma ve bol fındık çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun ♥️.
Enfes Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









