Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi
Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı ( beyazı üstüne )
- 2 kaşık nişasta(tepeleme)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta beyazı
Süslemek için;
- Kuvertür çikolata (80 gr)
- Toz fıstık
- Toz fındık(içinde biraz toz şeker var)
- Hindistan cevizi
Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri bir kabın içerisinde yoğuralım.
- Alabildiği kadar un ek edip ne sert ne yumuşak bir hamur olacak. Kulak göğsü kıvamı kafidir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizin içine yuvarlayalım ve hafif bastıralım daha sonra yumurta beyazına bulayıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 160 ‘ fırında kurabiyeleri orta kısma yerleştirip pişmeye bırakıyoruz.
- Pembeleştiğinde fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra benmari tarzı erittiğimiz çikolataya kurabiyenin yarısını batırıyoruz ve çabucak sonra isteğimiz (fındık, fıstık,hindistan cevizi) süslemeye batırıyoruz tekrar bu formda çikolata ve süs uygunca kuruyana kadar bekletiyoruz. Daha sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










