Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi

Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı üstüne )
  • 2 kaşık nişasta(tepeleme)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta beyazı

Süslemek için;

  • Kuvertür çikolata (80 gr)
  • Toz fıstık
  • Toz fındık(içinde biraz toz şeker var)
  • Hindistan cevizi

Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri bir kabın içerisinde yoğuralım.
  2. Alabildiği kadar un ek edip ne sert ne yumuşak bir hamur olacak. Kulak göğsü kıvamı kafidir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizin içine yuvarlayalım ve hafif bastıralım daha sonra yumurta beyazına bulayıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. Önceden ısıtılmış 160 ‘ fırında kurabiyeleri orta kısma yerleştirip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pembeleştiğinde fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
  6. Soğuduktan sonra benmari tarzı erittiğimiz çikolataya kurabiyenin yarısını batırıyoruz ve çabucak sonra isteğimiz (fındık, fıstık,hindistan cevizi) süslemeye batırıyoruz tekrar bu formda çikolata ve süs uygunca kuruyana kadar bekletiyoruz. Daha sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Köftesi
Ekmek Köftesi (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Kabak Mücveri
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Kiş Loren
Nohut Ekmeği
Hdabla | © 2025 |