Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fincan su ( nişastayı açmak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirinçleri suda haşlayın.
  2. Bir tencereye süt, şeker, nişasta (1 fincan suda açarak ekleyin) ve yumurta sarısını alıp uygunca çırpın.
  3. Sonra pişen pirinçleri ekleyin kaynamaya yakın vanilyasını ekleyin.
  4. Kaynayıp kıvam alınca fırın kaselerine hisse edin.
  5. Tepsiye kaseleri dizip kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye soğuk su koyun.
  6. 250 derece üst ayarda çalıştırdığınız fırının en üst gözüne tepsiyi yerleştirin ve sütlaçların üzeri kızarınca alabilirsiniz.
  7. Soğuduğunda dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. 🌼🌼.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı ,Havuç Ve Ayva Tarator
Yulaflı Light Mücver
Karnıyarık
Yumuşacık Poğaça
Spoonfull
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |