Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)

Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( 200ml)
  • Yarım su bardağı mısır nişastası (100ml)
  • 3 su bardağı kadar un
  • Yarım su bardağı ceviziçi kırığı
  • Yarım su bardağı sarı çekirdeksiz üzüm
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, sirke, nişasta, vanilyayı alalım biraz yoğurup, azar azar unu ekleyelim biraz hafif ele yapışan bir hamur olacaktır.
  2. Ceviziçi, kuru üzüm ve danla çikolatayı da ekleyip hamuru biraz daha yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim, yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde bir tutam alıp tepsiye bırakalım sırayla dizelim, hamur modüllerini düzeltip biçim vermeye gerek yok.
  4. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 20 dakika üzeri ve tabanı kızarana kadar denetimli olarak pişiriniz, akabinde fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz, afiyetle;).

Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola
Çikolataya Doyuran Suffle
Çok Pratik Ev Yapımı Tavuk Şinitzel Tarifi
Kaşık Güzeli Tarifi
Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı
Nefis Taco Tarzında Lavaş Arası Tavuk
Hdabla | © 2025 |