Havuçlu Kurabiye
Havuçlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı yahut sızma zeytinyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz
- 1 yumurta beyazı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 su bardağı un
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml lik klasik su bardağı
Havuçlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu dışında öbür gereçleri karıştıralım.
- Unu birer bardak ortayla karıştırarak ekleyelim.
- İlk bardak unu dökünce üzerine kabartma tozunu da ek edelim.
- Elde edilen hamurdan yuvarlak haller meydana getirerek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dk pişirelim.
Havuçlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











