San Sebastian Cheescake

San Sebastian Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram labne
  • 2 paket süt kreması ( 400 gram )
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çimdik tuz

Çikolata sos için:

  • 100gr sütlü çikolata
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 paket süt kreması (200 gram )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çimdik tuz

San Sebastian Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden fırın alt üst fansız ayarda 200°c de ısıtılır.
  2. Kelepçeli kalıbın hem altına hem de kenarına gelecek biçimde iki tane yağlı kağıdı buruşturup seriyoruz.
  3. Yağlı kağıt kalıbın dışına taşabilir.
  4. Krem peynir bir kaba alınır ve pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  5. Şeker eklenir ve eriyene kadar biraz daha çırpılır.
  6. Yumurtalar teker teker ilave edilir ve çırpılır.
  7. Süt kreması da ek edililerek çırpılır.
  8. En son un, nişasta ve tuz da ek edililerek düzgünce çırpılır.
  9. Hazır olan harç kelepçeli kalıba dökülür ve kabarcık kalmaması için tezgaha vurulur.
  10. 200 °c’de ısıtılmış fırında 35-40 dk denetimli pişirilir.
  11. Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.
  12. Oda sıcaklığına gelen cheescake ezilir az 4-5 saat ( tercihen bir gece ) buzdolabında bekletilir.
  13. Çikolata sos için süt kreması ısıtılır.
  14. Ocaktan alınır ve parçaladığımız çikolata ek edilir, eriyene kadar karıştırılır.
  15. Tereyağı ve tuz da ek edililerek karıştırılırmaya devam edilir.
  16. Buzdolabında dinlenen cheescake dilimlenir ve çikolata sos ile sevis edilir. Afiyet olsun.

San Sebastian Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Beyaz Lahana Salatası
Belen Tava
Etli Kuru Fasülye
Waffle
Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)
10 Dakikada Çikolatalı Sufle Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |