Tiramisu Kurabiye (Videolu)
Tiramisu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 paket vanilya
- 50 gr pul çikolata (opsiyonel)
Krema için;
- 1 çay bardağı soğuk krema
- 1 paket kremşanti
- 2 dolu yemek kaşığı labne
Üzerine serpmek için;
- Kakao
Tiramisu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumuşamış tereyağı uygun bir kaba alınır ,üzerine yumurta ve şeker ilave edildikten sonra mikser ile çırpılır.
- Granül kahve ile krema açılır ve büsbütün eridikten sonra karıştırma kabına ek edilir ve un hariç tüm gereçlerde ek edildikten sonra en son unu yavaş yavaş ek edilir.
- 10 kesime bölünür top biçimi verilerek tepsiye alınır.
- Üzerine çikolataları da ek ettikten sonra 160 derecelik fansız fırında 12-13 dakika pişirilir ve kenara alınır.
- Üzeri için krema ve kremşanti iki 3 dakika boyunca çırpılır.
- En son labne ek edilir ve kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra sıkma torbasına alındıktan sonra kurabiyelerin üzerine biçim verilerek sıkılır.
- Son olarak üzerine kakao serpilir ve servis edilir afiyet olsun.
Tiramisu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











