Kaymaklım / Padişah Yastığı

Kaymaklım / Padişah Yastığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 fincan ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Kreması için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti
  • 200 gram labne

Kaymaklım / Padişah Yastığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Kremşanti ile sütü çırpalım üzerine labneyi ekleyip çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  3. Yumurtaları şekerler düzgünce köpürene kadar çırpalım.
  4. Ilık su, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip mikseri açmadan kendimiz karıştıralım.
  5. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup kenarlarını da yağlayalım, kek hamurunu döküp yaklaşık 20-25 dk 170derecede pişirelim.
  6. Pişen kek hamuru soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim.
  7. Alt katmanını kelepçeli kalıba koyup şerbetin yarısını dökelim.
  8. Üzerine kremayı sürüp en üst katman kekini koyalım ve kalan şerbeti dökelim.
  9. Not ;en üst katmanını dilim hizasında kesip o denli kapatalım ki servis ederken krema basılmasın.

Kaymaklım / Padişah Yastığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Çıtır Börek
Mercimekli Köfte
Az Malzemeli Pratik Çıtır Tavuk
Tırnak Pide
Kumpir
Pratik Tarif Pancar Meze
Hdabla | © 2025 |