Kaymaklım / Padişah Yastığı
Kaymaklım / Padişah Yastığı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 fincan ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Kreması için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz krem şanti
- 200 gram labne
Kaymaklım / Padişah Yastığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Kremşanti ile sütü çırpalım üzerine labneyi ekleyip çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Yumurtaları şekerler düzgünce köpürene kadar çırpalım.
- Ilık su, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip mikseri açmadan kendimiz karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup kenarlarını da yağlayalım, kek hamurunu döküp yaklaşık 20-25 dk 170derecede pişirelim.
- Pişen kek hamuru soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim.
- Alt katmanını kelepçeli kalıba koyup şerbetin yarısını dökelim.
- Üzerine kremayı sürüp en üst katman kekini koyalım ve kalan şerbeti dökelim.
- Not ;en üst katmanını dilim hizasında kesip o denli kapatalım ki servis ederken krema basılmasın.
Kaymaklım / Padişah Yastığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















