Mermer Kek

Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 adet yumurta (m boy)
  • 225 gram toz şeker
  • 300 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir çimdik tuz
  • 1–2 damla limon suyu
  • 100 ml süt
  • 50 ml sıvı yağ
  • 50 gram hindistan cevizi

Kakaolu hamur için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

  • 100 gram eritilmiş çikolata

Mermer Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın 175°c’ye ısıtılır.
  2. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  3. Yumurtalar teker teker eklenip karıştırılır.
  4. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve vanilya eklenir.
  5. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz elenerek eklenir.
  6. Hindistan cevizi ek edilip karıştırılır.
  7. Hamur ikiye bölünür. Yarısına kakao ve 2 kaşık süt eklenip karıştırılır.
  8. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına vanilyalı ve kakaolu hamur dönüşümlü dökülür.
  9. Kaşıkla nazikçe karıştırılarak mermer deseni oluşturulur.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 45–50 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra eritilmiş çikolata ile süslenir.

Mermer Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Biber Turşusu (Közlenmiş)
Orman Meyveli Pasta
Ağlayan Pasta
Yalancı Profiterol
Avokadolu (Ek Gıda) +5
Siyah Dutlu Limonata
Hdabla | © 2025 |