Mermer Kek
Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 4 adet yumurta (m boy)
- 225 gram toz şeker
- 300 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir çimdik tuz
- 1–2 damla limon suyu
- 100 ml süt
- 50 ml sıvı yağ
- 50 gram hindistan cevizi
Kakaolu hamur için:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
- 100 gram eritilmiş çikolata
Mermer Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın 175°c’ye ısıtılır.
- Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yumurtalar teker teker eklenip karıştırılır.
- Süt, sıvı yağ, limon suyu ve vanilya eklenir.
- Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz elenerek eklenir.
- Hindistan cevizi ek edilip karıştırılır.
- Hamur ikiye bölünür. Yarısına kakao ve 2 kaşık süt eklenip karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış kek kalıbına vanilyalı ve kakaolu hamur dönüşümlü dökülür.
- Kaşıkla nazikçe karıştırılarak mermer deseni oluşturulur.
- Önceden ısıtılmış fırında 45–50 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra eritilmiş çikolata ile süslenir.
Mermer Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









