Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (küçük boyutta)
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyu peçete yardımıyla alınır.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar düzgünce çırpılır.
  3. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
  5. Malzemeler bir kere daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç ve tarçın ek edilir. Ve karışım hazırdır.
  6. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  7. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Birinci yarım saat fırının kapağını açmayın.
  8. Fırından aldığımız keki soğuyunca kalıptan çıkartalım.Afiyet olsun 🥕🌸.

Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Baklava Tadında Tatlı
Ağızda Dağılan Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye
Patatesli Pratik Poğaça (Videolu)
Tam Ölçülü Altın Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |