Nutellalı Bisküvili Pasta
Nutellalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket petiböre bisküvi
- 2,5 paket kakaolu petiböre bisküvi
- Sarelle ( nutella kullandım)
- 1 paket hazır vanilyalı puding
- 1 paket antep fıstıklı puding
- 2 litre süt
- Toz antep fıstığı
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Nutellalı Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pudingleri farklı ayrı tencereye alalım birer litre sütleri olacak halde pudinglerin üzerine dökelim, her iki tencereyi ocağa alalım orta ateşte yoğunlaşana kadar kaynatalım.
- Kaynayınca her iki tencereye birer tatlı kaşığı tereyağı ek edip ocağın altını kapatalım.
- Pudinglerin sıcağı çıkana kadar biz ,nutelladan bir buçuk paket olacak halde petiborlere sürelim,( sade olana sürerseniz daha hoş oluyor)
- Diğer bir buçuk paket ile üzerlerini kapatalım,kare yada dikdörtgen borcama dizelim ,antep fıstıklı pudingi üzerine kepçeyle ıslanana kadar gezdirelim.
- Kalan sarelle sürülmemiş petiborleri üzerine dizelim vanilyalı pudingi gezdirelim.
- Bir kat daha petibor dizelim ve son olarak antep fıstıklı pudingi gezdirelim.
- Üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek streçleyip en az 6 saat dolapta soğumaya bırakalım. Kusursuz lezzeti ile pastamız hazır afiyet olsun 🙏.
Nutellalı Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







