Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı un
- Sıcak su (göz kararı)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sıcak kaynamış suyuna yıkanmış pirinçimizi ekleyip kaynatıyoruz.
- O sırada yoğurt ve unumuzu birlikte içinde pütür kalmayacak biçimde çırpıyoruz.
- Kaynayan pirinçin üzerine koyup hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım zira karıstırmazdak çorbamız kesilebilir.
- Çorbamız kaynarken kısık ateşte bizde tereyağı tavaya alıp eritiyoruz.
- Eriyen yagın üstüne naneyi koyup karıstırıp çorbanın üzerine döküyoruz.
- Tuzuda ekleyip 10 -15 dk pişirip servis edebiliriz. Afiyet olsun:).
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







