Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı nohut
- Tel şehriye(göz kararı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- Tuz
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım, üzerine tel şehriyesini de ekleyip kavuralım.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine bulguru ekleyip az daha bulguru kavuralım.
- Daha sonra nohutu ve tuzu da ekleyip bi çeşit karıştırıp kaynar suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen bulguru biraz dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun. ☺️.
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









