Gırniş ( Sivas Usulü)

Gırniş ( Sivas Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 tane yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için;

  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Biraz tuz
  • 1 paket kalçalı tavuk but
  • 1 tane kuru soğan

Servis için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Gırniş ( Sivas Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları ve soyulmuş soğanı tencereye alalım üzerine 1 litre su ekleyip haşlayalım.
  2. Hamuru için yoğurma kabına materyalleri alalım mantı hamuru üzere sert bir hamur yoğuralım rahat açılması için 10 dakika dinlendirelim.
  3. Bıçak sırtı kalınlığında açtığımız hamuru ince dilimler formunda keselim fotoğraftaki üzere elimizle hal verelim.
  4. Haşlanmış tavuğu didikleyelim suyunu süzüp sos için ayıralım tencereye rendelenmiş sarımsağı tencereye alalım.
  5. Üzerine sıvı yağ ve salçaları ekleyip biraz kavuralım.
  6. Üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım kaynayınca hamurları ekleyip haşlayalım (yüzeye çıkması kâfi )
  7. Servis tabağına alalım üzerine didilmiş tavuk etini yayalım,tereyağını eritip üzerine gezdirelim haşladığımız hamurun suyundanda gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Gırniş ( Sivas Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriyeli Tavuk Salatası
Kabak Çiçeği Dolması
Keşkül-ü Fukara
Şekli Şahane Mayasız Poğaça
Kakaolu Kek
Pratik Kırpık Börek
Hdabla | © 2025 |