Gırniş ( Sivas Usulü)
Gırniş ( Sivas Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 tane yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
- 5 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Biraz tuz
- 1 paket kalçalı tavuk but
- 1 tane kuru soğan
Servis için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Gırniş ( Sivas Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları ve soyulmuş soğanı tencereye alalım üzerine 1 litre su ekleyip haşlayalım.
- Hamuru için yoğurma kabına materyalleri alalım mantı hamuru üzere sert bir hamur yoğuralım rahat açılması için 10 dakika dinlendirelim.
- Bıçak sırtı kalınlığında açtığımız hamuru ince dilimler formunda keselim fotoğraftaki üzere elimizle hal verelim.
- Haşlanmış tavuğu didikleyelim suyunu süzüp sos için ayıralım tencereye rendelenmiş sarımsağı tencereye alalım.
- Üzerine sıvı yağ ve salçaları ekleyip biraz kavuralım.
- Üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım kaynayınca hamurları ekleyip haşlayalım (yüzeye çıkması kâfi )
- Servis tabağına alalım üzerine didilmiş tavuk etini yayalım,tereyağını eritip üzerine gezdirelim haşladığımız hamurun suyundanda gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Gırniş ( Sivas Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















