Vişneli Browni

Vişneli Browni Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 75 gram (5 yemek kaşığı) tereyağ
  • 80 gram bitter/80 gram sütlü tablet çikolata
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4/3 su bardağı un
  • 4/3 su bardağı kakao
  • Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı vişne

Vişneli Browni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar 4-5 dk mikserle çırpalım.
  2. Tablet çikolataları tereyağ ile birlikte benmari yöntemi eritelim.
  3. Çırptığımız karışıma ek edelim.
  4. Sıvıyağı da ek edip düşük süratte 1 dk çırpalım.
  5. Ardından kuru materyalleri de ek edip spatula ile alttan üste gerçek söndürmeden karıştıralım.
  6. Damla çikolatayı ve vişneyi hafif una bulayıp karışıma ek edelim ve şöyle bir karıştıralım.
  7. Küçük uzunluk kare ya da dikdörtgen borcamı yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru borcama dökelim.
  8. Üzerini spatula ile düzleyelim.
  9. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dk pişirelim. Afiyet olsun ❤️.

Vişneli Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı İrmik Helvası
Tuzlu Misket Kurabiye
Çilekli Cookie
Yumuşak Islak Kek
Çeşmi Nigar Çorbası
Diyet Tavuk Salata
Hdabla | © 2025 |