İrmik Helvası
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ince irmik
- 2,5 su bardağı şeker
- 350 gram margarin
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı su
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Helvamız için birinci olarak ufak bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
- Aynı vakitte diğer bir tencereye sütü alıp kaynatalım.
- Ardından diğer bir tencerede yağı eritelim.
- Yağımız büsbütün eridikten ve kızdıktan sonra irmiği ekleyerek orta ateşte rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Kavurduğumuz irmiğe şerbeti çabucak arından da sıcak sütü yavaş yavaş ek edelim.
- Bu etapta eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli bir biçimde ek etmenizi tavsiye ederim.
- Daha sonra kısık ateşte suyunu düzgünce çekene kadar karıştıralım.
- Dilediğiniz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Demini çeken helvamız hazır afiyet olsun ☺️🫶🏻.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














