El Açması Soğuk Baklava

El Açması Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 50 gram margarin yahut tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • Aldığı kadar un

Arası için:

  • Ceviz yahut antep fıstığı

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram margarin
  • Kakao ve 60 gram sütlü çikolata

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt

El Açması Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur materyalleriyle kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurup 8 bezeye ayırıyoruz.
  2. Bezelerin üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. 10 dakika dinlenen bezeleri nişasta ile açıyoruz.
  4. Tepsi uzunluğunda açılan yufkamızı tepsiye yerleştirip kalan kesimleri içe yanlışsız alıyoruz.
  5. Bir yufkayı yerleştirdikten sonra ikinci yufkayı yerleştirirken ortasını hafif sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
  6. 4 beze alta döşedikten sonra ortasına cevizi yayıp üzeri içinde birebir süreçleri yaparak tüm yufkaları diziyoruz.
  7. Tepsideki baklavaları dilimleyip tavada eritip kızdırdığınız sıvı yağ ve margarin karışımını döküyoruz. Akabinde 180 derece fırında 45 dakika pişiyoruz.
  8. Şerbeti için şeker ve suyu tencerede 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
  9. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine sütü ek ederek karıştırıyoruz.
  10. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  11. Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
  12. Baklava şerbeti çektikten sonra üzerine kakao ve çikolatayı serpiyoruz.

Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….

El Açması Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rus Salatası
Kuruvasan
Kolay Şerbetli Tatlı
Tavuk Tabanlı Pizza
Tavuklu Krep Sarma
Fındık Ezmeli Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |