Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet kuru biber
- 8 adet kuru patlıcan
- 10 yaprak beyaz lahana
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5 bardak su
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 bardak su ile lahanamızı haşlıyoruz yumuşayınca kuru biber ve patlıcanlarımızı yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Soğanlarımızı,domateslerimizi ve sarımsağımızı küçük doğruyoruz .
- Maydanoz doğruyoruz, pirinçlerimizi yıkayıp ekliyoruz, salçamızı ekliyoruz ve öteki materyalleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Lahanamızı sarıyoruz ve kuru sebzelerimizi tam doldurmadan doldurup ağızlarını kapatıyoruz.
- Tenceremize yuvarlak biçimde diziyoruz en alta kuru sebzelerimizi üste lahanalarımızı koyacağız.
- Üzerine tabak yada ağır uygun gördüğünüz birşey kapatın 3 bardak su döküyoruz ve kısık ateşte 1 saat suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










