Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması

Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet kuru biber
  • 8 adet kuru patlıcan
  • 10 yaprak beyaz lahana
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 bardak su

Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 2 bardak su ile lahanamızı haşlıyoruz yumuşayınca kuru biber ve patlıcanlarımızı yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Soğanlarımızı,domateslerimizi ve sarımsağımızı küçük doğruyoruz .
  3. Maydanoz doğruyoruz, pirinçlerimizi yıkayıp ekliyoruz, salçamızı ekliyoruz ve öteki materyalleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. Lahanamızı sarıyoruz ve kuru sebzelerimizi tam doldurmadan doldurup ağızlarını kapatıyoruz.
  5. Tenceremize yuvarlak biçimde diziyoruz en alta kuru sebzelerimizi üste lahanalarımızı koyacağız.
  6. Üzerine tabak yada ağır uygun gördüğünüz birşey kapatın 3 bardak su döküyoruz ve kısık ateşte 1 saat suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan
Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı)
Badem Kurabiye
Puf Böreğini Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız
Sebzeli Karidesli Noodle
Çıtır Baklava
Hdabla | © 2025 |