Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında beklemiş tereyağ (margarin de olur ancak birebir lezzeti vermez)
  • ️1 su bardağı ılık su
  • ️Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • ️Yarım su bardağı yoğurt
  • ️1 paket kuru maya
  • ️2 paket kabartma tozu
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️2,5 yemek kaşığı şeker
  • ️5.5-6 su bardağı un (dikkatli ekleyiniz hamur çok katı olmayacak, un arttırabilir yahut azaltabilirsiniz hamur markasına nazaran değişebilir)

İçine;

  • ️İstediğiniz peynir çeşidi

Üzerine;

  • ️2 adet yumurta sarısı
  • ️Çörekotu
  • Susam

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, şeker ve kuru mayayı yoğurma kabına alıp mayayı eritiniz.
  2. Un harici tüm gereçleri koyup tereyağı ezerek karıştırınız.
  3. Kontrollü halde unu ekleyiniz, yumuşak kıvamlı ele yapılmayan bir hamur elde edin.
  4. Üzerini kapatıp 30 dakika hamurumuzu dinlendirin.
  5. Hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp peynir ekleyerek hal verin.
  6. Yumurta sarısını sürüp, çatalla hal verebilirsiniz.
  7. Çörekotu ve susam süslemek isterseniz ekleyebilirsiniz.
  8. 180 derece alt üst ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Magnolia
Murtuğa
Su Tatlısı
Pancar Shot
Kuru Domatesli Cevizli Kahvaltılık Yeşil Zeytin
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |