Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında beklemiş tereyağ (margarin de olur ancak birebir lezzeti vermez)
- ️1 su bardağı ılık su
- ️Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- ️Yarım su bardağı yoğurt
- ️1 paket kuru maya
- ️2 paket kabartma tozu
- ️1 adet yumurta
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️2,5 yemek kaşığı şeker
- ️5.5-6 su bardağı un (dikkatli ekleyiniz hamur çok katı olmayacak, un arttırabilir yahut azaltabilirsiniz hamur markasına nazaran değişebilir)
İçine;
- ️İstediğiniz peynir çeşidi
Üzerine;
- ️2 adet yumurta sarısı
- ️Çörekotu
- Susam
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, şeker ve kuru mayayı yoğurma kabına alıp mayayı eritiniz.
- Un harici tüm gereçleri koyup tereyağı ezerek karıştırınız.
- Kontrollü halde unu ekleyiniz, yumuşak kıvamlı ele yapılmayan bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 30 dakika hamurumuzu dinlendirin.
- Hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp peynir ekleyerek hal verin.
- Yumurta sarısını sürüp, çatalla hal verebilirsiniz.
- Çörekotu ve susam süslemek isterseniz ekleyebilirsiniz.
- 180 derece alt üst ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








