Kuruvasan Tadında Peynirli Börek
Kuruvasan Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200 gram beyaz peynir
- 200 gram kaşar peyniri
Börek sos materyalleri;
- 125 gram maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kuruvasan Tadında Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kasenin içene, beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, ek ederek birlikte karıştırın.
- Ardından küçük karıştırma kasenin içine,maden suyu, sıvı yağ, ek ederek birlikte karıştırın.
- 1 adet yufkayı, tezgaha serin yufkayı üçgen formunda sekize ayırın.
- Sekize ayırdığımız, yufka yaprakların üzerine, börek sosunu,fırça yardımıyla sürün.
- Ardından, her bir yufka yaprakların üzerine peyniri bırakın. Rulo biçiminde katlayın.
- Son olarak yufkaların üzerine,yumurta sarısı sürüp, üzerine çörek otu serpin. Evvelce ısıtılmış fanlı fırında, 180 derecede denetimli bir halde. Böreklerimizi pişirin.
- Pişen börekleri fırından, çıkartıp, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🌼.
Kuruvasan Tadında Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








