Kuruvasan Tadında Peynirli Börek

Kuruvasan Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir
  • 200 gram kaşar peyniri

Börek sos materyalleri;

  • 125 gram maden suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kuruvasan Tadında Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içene, beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, ek ederek birlikte karıştırın.
  2. Ardından küçük karıştırma kasenin içine,maden suyu, sıvı yağ, ek ederek birlikte karıştırın.
  3. 1 adet yufkayı, tezgaha serin yufkayı üçgen formunda sekize ayırın.
  4. Sekize ayırdığımız, yufka yaprakların üzerine, börek sosunu,fırça yardımıyla sürün.
  5. Ardından, her bir yufka yaprakların üzerine peyniri bırakın. Rulo biçiminde katlayın.
  6. Son olarak yufkaların üzerine,yumurta sarısı sürüp, üzerine çörek otu serpin. Evvelce ısıtılmış fanlı fırında, 180 derecede denetimli bir halde. Böreklerimizi pişirin.
  7. Pişen börekleri fırından, çıkartıp, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🌼.

Kuruvasan Tadında Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Mezesi
Tavuk Çöp Şiş
Buzlukta Haşlama Nohut
Tahinli Çörek
Haşhaşlı Poğaça
Gelin Pastası ‍️
Hdabla | © 2025 |