Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un (kek kıvamına nazaran oran artabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 9/10 damla limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle üzeri için şerbetini hazırlayalım.
  2. Şeker ve suyu tencereye alıp, orta ateşte kaynatalım.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10/15 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  4. Ardından karıştırma kabına sırayla yumurta, şeker, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilin, un ve son olarak irmikle limon kabuğu rendesini ek edip karıştırdıktan sonra uygun borcama dökelim.
  5. Öncesinde 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35/40 dk pişirelim.
  6. Ben 20dk da fırını açıp borcamın tarafını değiştirdim ve fırın derecesini 160/170derece bandında ayarladım. Alt üst pişmesine bağlı olarak altı kapayıp üstü açabilirsiniz ki nar üzere pişsin).
  7. Pişen kekimizin üzerine soğumuş şerbeti döküp çekmesi için dinlenmeye bırakalım. (ben şerbetini biraz fazla yaptım ve bir gece dinlendirip servise açtım).
  8. Üzerine isteğe nazaran hindistan cevizi serpebilirsiniz.(ayrıca tahinle de çok hoş oluyor, denemenizi tavsiye ederim).

Afiyet olsun.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Patates Topları
Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı
Lezzetli Çilekli Magnolia
Yumurtalı Patates Yemeği (Pratik Ve Lezzetli)
Hamsiköy Sütlacı
Arabaşı Çorbası
Hdabla | © 2025 |