Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Un (yumuşak bir hamur olsun hamur toparlandığı an un eklemeyin)

Dışı için;

  • Mavi haşhaş
  • Ceviz yada fındık

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dövülmüş ceviz hariç tüm malzemeyi yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın.
  2. En son dövülmüş cevizi ekleyerek hamuru toparlayalım.
  3. Yuvarlak biçimde verip üzerine ceviz yada fındık koyalım.
  4. Mavi haşhaşa bulayalıp tepsiye dizelim.
  5. 175 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatalım.
  7. Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayalım.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dk kaynatalım ve ocaktan alıp ılıklaştıralım. Soğuğa yakın olsun.
  9. Fırından aldığımız tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim. Afiyet olsun 🎈.

Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damağınızda İz Bırakacak Enfes Tuzlu Kurabiye Tarifi
Kaşık Güzeli Tarifi
Hamburger
Balaban Köfte
Tırşik Patlıcan Yemeği
Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |