3 Renkli Pasta

3 Renkli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yeme kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Muhallebili için;

  • 1 litre süt
  • 3.5 yemek kaşığı nişasta
  • 3.5 kaşığı şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sana yağ

Sos için;

  • Hazır puding
  • Süt

Süsleme için;

  • Hindistan cevizi yahut ceviz

3 Renkli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz, beyaz renk alana kadar.
  2. Sonra süt ,yağ kakao vanilya kabartma ve unu ekliyoruz borcamı yağlayıp döküyoruz ve 200 derecede alt evvelce ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
  3. O ortada muhallebiye geçeim, vanilya ,sana yağ ve krem şanti harici tüm gereçleri tencereye alalım ve kısık ateşte pişirin ve yoğunlaşana kadar karıştırın ki tabanı tutmasın.
  4. Pişince ocaktan alıp birinci sıcağını aldıktan sonra vanilya sana yağ alıp tekrardan bir karıştırın.
  5. Sonra krem şanti ekleyip  mikserden geçirip pişen kekin üzerine döküp soğumasını bekleyin.
  6. Muhallebili soğuduktan sonra puding üretimine geçelim puding için kaç bardak süt gerekiyorsa tencereye alalım ve pudingi ekleyip kısık ateşte pişirin .
  7. Koyulaşana kadar karıştırın ve tabanının tutmamasına itina gösterin piştikten sonra soğuyan muhallebinin üzerine güzelce eşit bir biçimde yayın ve biraz dinlendirip üzerine istediğiniz formda süsleyin afiyet olsun ❤️.

3 Renkli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Börek
Limonlu Kurabiye
Tahıl Patlaklı Waffle
Ayva Tatlısı
Kumpir
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |