3 Renkli Pasta
3 Renkli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 yeme kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Muhallebili için;
- 1 litre süt
- 3.5 yemek kaşığı nişasta
- 3.5 kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sana yağ
Sos için;
- Hazır puding
- Süt
Süsleme için;
- Hindistan cevizi yahut ceviz
3 Renkli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz, beyaz renk alana kadar.
- Sonra süt ,yağ kakao vanilya kabartma ve unu ekliyoruz borcamı yağlayıp döküyoruz ve 200 derecede alt evvelce ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
- O ortada muhallebiye geçeim, vanilya ,sana yağ ve krem şanti harici tüm gereçleri tencereye alalım ve kısık ateşte pişirin ve yoğunlaşana kadar karıştırın ki tabanı tutmasın.
- Pişince ocaktan alıp birinci sıcağını aldıktan sonra vanilya sana yağ alıp tekrardan bir karıştırın.
- Sonra krem şanti ekleyip mikserden geçirip pişen kekin üzerine döküp soğumasını bekleyin.
- Muhallebili soğuduktan sonra puding üretimine geçelim puding için kaç bardak süt gerekiyorsa tencereye alalım ve pudingi ekleyip kısık ateşte pişirin .
- Koyulaşana kadar karıştırın ve tabanının tutmamasına itina gösterin piştikten sonra soğuyan muhallebinin üzerine güzelce eşit bir biçimde yayın ve biraz dinlendirip üzerine istediğiniz formda süsleyin afiyet olsun ❤️.
3 Renkli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






