Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • ½ (yarım) tavuk göğüs (200 gr)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)

Terbiyesi için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un (dolu)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 kepçe çorbanın suyu

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye tavuk göğüs konulur. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz konularak haşlanmaya bırakılır.
  2. Tencere içerisine yağ ve havuçlar eklenerek birkaç dk kavrulur. Rengi dönen havuçlara su ve tavuk suyunu eklenerek kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynadıktan sonra arpa şehriye eklenerek karıştırılır ve 5 dk pişirilir.
  4. Yumuşadıktan sonra didiklenmiş tavuk göğüs eklenir.
  5. Terbiyesi için tüm gereçler uygunca çırpılır. Bir yandan süratlice çorba karıştırılırken başka yandan da terbiye eklenir.
  6. Birkaç dk sonra ocağın altı kapatılır. Üzerine nane yakılarak servis edilir.

Afiyet olsun 🥣.

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Balaban Kebabı
Bülbül Yuvası
Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Hardallı Patates Salatası
Guletensiz Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |