Elmalı Unsuz Kek

Elmalı Unsuz Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet orta uzunluk elma
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya yahut 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı yarım çay kaşığı tarçın

Elmalı Unsuz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel elmaları yıkayın, soyun.
  2. Çekirdekleri temizleyip dilimleyin.
  3. Yumurtaları çatalla çırpın.
  4. Elmalara ekleyin.
  5. Diğer materyalleri ekleyip uygunca borcamda karıştırın düzleyin .
  6. 190 derece fırında kızarana kadar pişirin .
  7. Üzerine en son pudra şekeri serpin afiyetle 😋

Not ;elmalarının kabuklarını ben soymak istemedim vitaminleri gitmesin soyulsa da hoş olur bence 🫡.

Elmalı Unsuz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Kadayıf Tatlısı
Patates Salatası (Videolu)
Fasulye Diplesi
Muzlu Pasta
Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2024 |