Tane Tane Pilav

Tane Tane Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (baldo kullandım)
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küp şeker
  • Tuz
  • Kaynar su

Tane Tane Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirincimizi 10-15 dakika sıcak su ve üzerine biraz tuz serpilmiş suda bekletiyoruz (suyunuz çok kaynar olmasın eli yakmayacak tarzda).
  2. Daha sonra pirinçi süzelim.
  3. Yağımızı tavaya alalım arpa şehriyemizi kavuralım.
  4. Sıcak su kaynatalım bir yerde pişirirken lazım olacak.
  5. Kavrulan arpa şehriyeye pirinçimizi ekleyelim kavuralım.
  6. Pirinç biraz tane tane olmaya başlayınca kavrulmuş demektir.
  7. Daha sonra sıcak su ekliyoruz pirinçimizin üzerini çok az geçicek kadar.
  8. Küp şeker ve tuzunu ekleyip son defa karıştırıp kısık ateşe alıp kapağımızı kapatalım.
  9. Tane tane pilavımız hazır üzerine ince peçete serip biraz bekletirseniz daha da tane tane olucaktır 🌸.

Tane Tane Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Çorbası (Detoks Çorba)
Dereotlu Poğaça Tarifi
Efsane Baklava
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Kahvaltılık Siyah Zeytin Kurulumu
Patlıcanlı Fırın Yemeği
Hdabla | © 2025 |