Zebra Kek

Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kek hamurunu iki eşit halde ayırdıktan sonra;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Sade olan hamura;

  • 2 yemek kaşığı daha un ekleyin

Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar bir hoş çırpıyoruz .
  2. Yağ ,süt ekleyip tekrar çırpıyoruz ,ardından vanilya un ve kabartma tozunu da ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  3. Hamurumuzun yarısını farklı bir kaba alıyoruz bir kısmına kakao ekleyip çırpıyoruz öbür yarısına 2 kaşık unu ekleyip onuda çırpıyoruz ( kakao hamuru katılaştırdığı için sade olan hamura sonradan un eği yapıyoruz birinci başta cıvık yapmamızın sebebi bu )
  4. Dilerseniz yuvarlık tepsi dilerseniz yuvarlak borcamın tabanını yağlayın eşit bir halde biraz sade biraz kakaolu olan hamurda sırasıyla tepsimize döküyoruz.
  5. Hamur bitene kadar tıpkı sürece devam esdelim.
  6. Son olarak bir kürdan yardımıyla evvel geniş üst olacak biçimde desen veriyoruz sonra geniş olan ortaların ortasına aşağıya olacak biçimde çiziyoruz.
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derece fırında fansız ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen kekimizi fırından alıyoruz kekimiz hazır. Afiyet olsun 😎.

Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Kupta Porsiyonluk Tiramisu
Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)
Soğuk Türk Kahvesi
Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık
Fırında Türlü
Kabaklı Tavuk Sote (Glisemik Dengeli – Pcos Dostu)
Hdabla | © 2025 |