Bol Soslu Karakız Keki

Bol Soslu Karakız Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Çikolata sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Karakız Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Sırasına nazaran yumurta ile şekeri düzgünce çırpalım akabinde kalan materyalleri tek tek ilave edip çırpalım.
  3. Kek harcımız hazır olunca dikdörtgen biçimindeki bir borcamı yağlayıp dökelim ( sıvı yağ ile yağladığınız kalıpların üzerine toz şeker de serpin böylece kekiniz asla yapışmayacaktır) 180°c fırında alt-üst pişirelim.
  4. O esnada sosumuzu hazırlayalım sos için gerekli olan tüm materyalleri bir tencerede çırpalım akabinde ocağa alıp kaynamaya başlayınca kapatalım.
  5. Pişen keki eşit kesimlere bölelim ve her bir modülünü çatal yardımıyla delelim ki sosumuzu yeterli çeksin.
  6. Ardından birinci sıcaklığı giden kekin üzerine ılık sosumuzu da dökelim ve üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗✨.

Bol Soslu Karakız Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Çorbası
Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)
Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi)
Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça
Spoonful Tatlısı
Hdabla | © 2024 |