Şipşak İmam Bayıldı
Şipşak İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet biber
- 3 tane domates (ben rende kullandım)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Şipşak İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı alacalı soyup tam ortadan ikiye bölelim. O iki parçayı da yarıya kadar kesik atalım.
- Kızartma tenceresinde rengi dönene kadar kızartalım.
- Onlar kızarırken patatesleri kalın bi halde keselim.
- Patatesleri kızartalım, onlar kızarırken biber ve soğanı keselim.
- Patlıcan ve patatesleri peçete serili tabağa koyalım biraz yağını çeksin.
- Soğan ve biberleri kavuralım,salça ekleyelim.
- Domates sosunu ekleyip,patates ve patlıcanları dahil edelim.
- Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- İlk evvel 5 dk kızgın ateşte pişirelim daha sonra kısık ateşte gereçler karışana kadar 10-15 dakika pişirelim.
Yemeğimiz hazır afiyet olsun 🌸.
Şipşak İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














