Şipşak İmam Bayıldı

Şipşak İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 3 tane domates (ben rende kullandım)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

Şipşak İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlarımızı alacalı soyup tam ortadan ikiye bölelim. O iki parçayı da yarıya kadar kesik atalım.
  2. Kızartma tenceresinde rengi dönene kadar kızartalım.
  3. Onlar kızarırken patatesleri kalın bi halde keselim.
  4. Patatesleri kızartalım, onlar kızarırken biber ve soğanı keselim.
  5. Patlıcan ve patatesleri peçete serili tabağa koyalım biraz yağını çeksin.
  6. Soğan ve biberleri kavuralım,salça ekleyelim.
  7. Domates sosunu ekleyip,patates ve patlıcanları dahil edelim.
  8. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  9. İlk evvel 5 dk kızgın ateşte pişirelim daha sonra kısık ateşte gereçler karışana kadar 10-15 dakika pişirelim.

Yemeğimiz hazır afiyet olsun 🌸.

Şipşak İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Pankek (1 Yaş İçin Yaptım)
Garnitürlü Pirinç Pilavı
Kabak Mücveri
Enginar Dolması
Portakallı Kurabiye
Erişte (Kesme Makarna)
Hdabla | © 2025 |