Mercimekli Köfte (Antep Usulü)

Mercimekli Köfte (Antep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı mercimek
  • 1 buçuk bardak köftelik simit
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeşil soğan
  • Sarımsak
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Köfte (Antep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak mercimeklere hoş bir biçimde yıkayıp tencereye alıyoruz.
  2. 5 su bardağı su ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz .
  3. Mercimek piştikten sonra 1,5 bardak ince simiti ve salçamızı atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.20 dakika dinleniyor .
  4. Soğanları ince ince doğrayıp bir tavaya yağımızı boşaltıp, üzerine doğradığımız kuru soğanı koyalım, biraz pembeleşsinceye kadar pişirelim.
  5. Köftemizi yoğurma kabına alıp yoğuralım, köftenin üzerine doğradığımız maydanozları, sarımsağı ve yeşil soğanı da atıp yoğuralım .
  6. Baharatlarıda ekledikten sonra yağı ve soğanı döküp tekrar bi çeşit yoğurduktan sonra köftemiz hazırdır afiyet olsun.

Mercimekli Köfte (Antep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek
Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates
Havuçlu Cezerye
Tantuni
Kuzu İncik
Hdabla | © 2024 |