Güveçte Tavuk Sote
Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk sote;
- Göz kararı sıvı yağ
- 500 gram tavuk göğsü
- 5 tane mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşar
Püre için;
- 3 tane patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlıyoruz haşladığımız patatesleri blender veyada kaşıkla eziyoruz, püre haline gelene kadar.
- İçerisine bir çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz, sonra tavuğu küp küp doğruyoruz tencere sıvı yağ alıp tavukları kızartıyoruz .
- Mantar ve biberleri doğruyoruz ,tencereye atıyoruz sonra salçayı ve baharatları ekleyip 5 dakika pişiriyoruz.
- Fotoğraftaki üzere bir güvecin içine yahut da ısıya sağlam bir kaseye patates püremizi alıyoruz.
- Ortası hafif oyuk bir formda küreği yerleştiriyoruz.
- Üzerine tavuk sotemizi döküyoruz ,rendelediğimiz kaşarları tavuklu temizin üzerine süslüyoruz.
- 5 dakika 250 dereceye fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 👌.
Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










