Patatesli Bazlama

Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı silme toz şeker (maya için)
  • Aldığı kadar un (hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmasını istiyoruz. 4.5 -5 su bardağı yetiyor fakat markadan markaya değişir)
  • Tuz

İç harcı için;

  • 4-5 adet haşlanmış  (patatesinizin büyüklüğüne nazaran değişir)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dilerseniz pulbiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Dilerseniz tereyağ sürmesenizde çok lezzetli

Su bardağı ölçüm 200 ml

Çay bardağı ölçüm 100 ml

Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamurum için gerekli sıvı gereçleri ve mayayı, toz şekeri yoğurma kabına aldım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
  3. Hamurumun hoş mayalanması, mayayı aktifleştirmesin için tuzu sonlara yanlışsız kattım ve hamurumu spatula yardımıyla yoğurup 35 dk mayalanmaya bıraktım.
  4. Bu esnada patateslerimi haşladım. Soğanımı, salçayla kavurdum.
  5. Patateslerimi çok haşladım kolay kolay ezdim.
  6. Ezdiğim patateslerimin içine rendelenmiş peynirden çok az ekledim ve salçalı soğanımla birlikte kavurdum.
  7. Mayalanan hamurlarımı bezelere ayırdım.
  8. Hamurları biraz büyütüp içine top formunu verdiğim patatesli harçtan ve kaşar peynirinden koyup yuvarladım.
  9. Önce elimde daha sonra merdane yardımıyla açtım. Kısığa yakın ateşte yavaş yavaş gerili önlü pişirdim.

Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Ve Çikolatalı Pamuk Kek
Fıstıklı Dubai Magnolia
Kar Topu (Bayat Kek Ve Bisküvi Değerlendirme)
Soslu Sosyete Mantısı
İç Baklalı Salata
Tavuklu Yufka Sarması
Hdabla | © 2025 |