Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani
Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu (demetim küçüktü)
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Sıvı yağ
Yoğurtlu sosu için;
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt ( süzme tercih edilirse daha âlâ olur)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tereyağ
- Ceviz
Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotlarımı bol su da yıkadım.
- Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar suyla haşladım.
- Sonra suyu döküp yeni suyla 5 dk daha kaynattıktan sonra kenara aldım.
- Soğanımı sıvı yağ ile kavurdum.
- Üzerine semizotlarımı doğramadan döktüm. (siz doğrayabilirsiniz).
- Otlarım ölüp renk değiştirince üzerine mercimeğimi de döküp kavurdum.
- Bu sırada sarımsaklı yoğurduğumu hazırladım.
- Tereyağını eritip baharatları ekledim.
- Cevizi kavurmadım ancak dilerseniz onu da kavurabilirsiniz.
- Pişen semizotu ve mercimeğimi evvel yoğurtladım sonra da üzerine tereyağlı baharatını ekledim.
- Cevizlerle süsledim.
- Dilerseniz et yemeklerinizin yanına dilerseniz de tek başına tüketebileceğiniz nefis bir lezzet.
Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












