Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani

Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu (demetim küçüktü)
  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yoğurtlu sosu için;

  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt ( süzme tercih edilirse daha âlâ olur)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tereyağ
  • Ceviz

Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotlarımı bol su da yıkadım.
  2. Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar suyla haşladım.
  3. Sonra suyu döküp yeni suyla 5 dk daha kaynattıktan sonra kenara aldım.
  4. Soğanımı sıvı yağ ile kavurdum.
  5. Üzerine semizotlarımı doğramadan döktüm. (siz doğrayabilirsiniz).
  6. Otlarım ölüp renk değiştirince üzerine mercimeğimi de döküp kavurdum.
  7. Bu sırada sarımsaklı yoğurduğumu hazırladım.
  8. Tereyağını eritip baharatları ekledim.
  9. Cevizi kavurmadım ancak dilerseniz onu da kavurabilirsiniz.
  10. Pişen semizotu ve mercimeğimi evvel yoğurtladım sonra da üzerine tereyağlı baharatını ekledim.
  11. Cevizlerle süsledim.
  12. Dilerseniz et yemeklerinizin yanına dilerseniz de tek başına tüketebileceğiniz nefis bir lezzet.

Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye
Vişneli Ve Fındık Parçacıklı Brownie
Tavuk Sote
Etimek Tatlısı
Tavuklu Bezelye Yemeği
Çok Lezzetli Bebek Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |