Helva Tadında Kurabiye

Helva Tadında Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri (tepeleme)
- Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (bardak 200 ml)
Helva Tadında Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri uygun bir kaba alıp karıştıralım.
- Daha sonra un, kabartma tozu ekleyip hamur kıvamına getirelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım, fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt-üst ayarda 15 dk pişirelim.
Not: fırından çıkınca sıcakken dokunmayalım dağılır. Pişmemiş diye tekrar fırına atmayalım. Soğuyunca kendi forumuna gelecek 💡.
Helva Tadında Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






