Tavuk Şiş
Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- Domates
- Sivri biber
- Soğan
- Kapya biber
- Patates
Marine için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tabağa salçayı,yoğurdu, yağı ve baharatları alıp uygunca karıştıralım, küp küp doğranan tavuk etlerini sosun içine alıp güzelce karıştıralım. (ben akşamdan yaptım).
- Çöp şişlere sırasıyla bütün materyaller dizilir.
- Patates doğranır tepsiyle ek edilir ,yağı, tuz istenilen baharatlar eklenip uygunca karıştırılır.
- Üzerlerine şişler dizilir, pișirme kağıdı düzgünce ıslatılır ve tepsinin üzeri kapatılır ve pişmeye bırakılır, pișmeye yakın pişirme kağıtı tepsiden alınır ,10 dk daha pişirilir.
Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






