Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant yahut yaş maya
  • 700 gram un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı)

İçi için :

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Zeytin

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alın biraz karıştırıp 10 dk kapağını kapatıp kabarmasını bekleyin.
  2. Maya kabardıktan sonra içine yağ ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip her bardakta karıştırıp eklemeye devam edin hamuru ele yapışmayacak kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Kabaran hamurumuzu elimizi az bastırıp havasını alıp dilediğiniz biçimi vererek fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerine 1 yumurta sarısı çörek otu ve susamı dilediğiniz formda döküp fırını 180 dereceye getirip içine koyalım ( evvelce ısıtma yapmıyoruz ki tepsi mayasını alsın fırın içinde).
  7. Yaklaşık 25 dk kadar alt üst ayarda 180 derecede denetimli olarak pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak)
Mercimekli Detoks Kabak Çorbası
Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması (Videolu)
Anne Keki
Fırında Kestane
Kahvaltılık Menemen
Hdabla | © 2025 |