Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg arpacık soğan
- 1 kg incik (kuşbaşı da olur)
- 250 gram nohut
- 170 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Karanfil
- Kimyon
- 1,5 su bardağı pirinç
Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk bir tencerede etimizi haşladıktan sonra suyumuzu süzelim isterseniz 1 bardak et suyu ayırabilirsiniz.
- Tenceremize yağımızı alıp etimizi kavurmaya başlayalım.
- Bu sırada soğanlarımızı küçük ve küp biçiminde doğrayalım.
- Kavrulan etlerimizin içine soğanlarımızı da ek edip karıştıralım.
- İyice kavrulduktan sonra nohutlarımızı ekleyelim.
- Kimyon,karabiber,tuz,karanfil ve bir tutam tarçınımızı ekleyelim. (hepsini göz kararı ek ettim).
- Ayırdığımız et suyunu tenceremize döktükten sonra üzerine pirinçlerimizi ekleyelim.
- Bu adımda eksik kalan suyu kaynamış olarak kullanacağız. (ben suyu göz kararı ekliyorum).
- Pilavımız demlenince servise hazır. Afiyet olsun.
Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




