Tavuk Sote
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı(sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- Yarım kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğruyoruz.
- Diğer yandan tavaya yağımızı koyup ısınmaya bırakıyoruz.
- Kızan tavaya tavuklarımızı ek edip karıştırıyoruz.
- Suyunu salıp çekince sloganlarını ek ediyoruz.
- Biraz pişirdikten sonra biberlerini ek edip çeviriyoruz.
- Biraz daha piştikten sonra salçalarını ekleyip pişiriyoruz.
- Sonrasında doğradığımız domateslerimizi ek ediyoruz.
- Güzelce çektirdikten sonra suyumuzu,tuzumuzu ve karabiberimizi ek edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu baya çekince altını kapatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun :).
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














