Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı soğuk suyla açılacak)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci uygunca yıkayıp 2 bardak suyla pişirin tam suyu bitince üzerine sütü ve şekeri ekleyin.
  2. İyice kaynayınca suyla açtığımız nişastayi ve vanilyayi ekleyin.
  3. Kısık ateşte kaynatın ve daima karıştırın.
  4. Nişasta eklendikten sonra 5 dk kadar daha pişince sütlacımız hazır oluyor.
  5. Ben bir kaç kaseyi airfryerde 5 dk kadar üstü kızarana kadar pişirdim. İki biçimde de şahane oluyor.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buzluk İçin Frambuazlı Tart (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Sandviç Ekmeği
Rulo Pasta
Portakal Posset
Gün Menüm 4
Fırında Makarna (Su Böreği Tadında)
Süt Reçeli / Yoğunlaştırılmış Süt
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.