Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı soğuk suyla açılacak)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci uygunca yıkayıp 2 bardak suyla pişirin tam suyu bitince üzerine sütü ve şekeri ekleyin.
- İyice kaynayınca suyla açtığımız nişastayi ve vanilyayi ekleyin.
- Kısık ateşte kaynatın ve daima karıştırın.
- Nişasta eklendikten sonra 5 dk kadar daha pişince sütlacımız hazır oluyor.
- Ben bir kaç kaseyi airfryerde 5 dk kadar üstü kızarana kadar pişirdim. İki biçimde de şahane oluyor.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
