Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı soğuk suyla açılacak)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci uygunca yıkayıp 2 bardak suyla pişirin tam suyu bitince üzerine sütü ve şekeri ekleyin.
  2. İyice kaynayınca suyla açtığımız nişastayi ve vanilyayi ekleyin.
  3. Kısık ateşte kaynatın ve daima karıştırın.
  4. Nişasta eklendikten sonra 5 dk kadar daha pişince sütlacımız hazır oluyor.
  5. Ben bir kaç kaseyi airfryerde 5 dk kadar üstü kızarana kadar pişirdim. İki biçimde de şahane oluyor.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan Poğaça
Tel Şehriye Salatası (Diyet İçin Uygun)
Çilekli Yaz Pastası
Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle)
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Lagman
Hdabla | © 2025 |