Bademli Hurma Tatlım

Bademli Hurma Tatlım Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için;

  • 300 gr hurma
  • 40 adet tuzsuz kabuğu soyulmuş badem
  • Yarım su bardağı su

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Bademli Hurma Tatlım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye hurmanın çekirdeklerini çıkarıp koyuyoruz akabinde bademleri ek ediyoruz. Yarım su bardağı su ek edip pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şerbeti için; şeker ve su koyup kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru yoğuruyoruz. Hamuru merdaneyle yahut elimizle bastırıp açıyoruz.
  4. Harcımızı içine koyup azıcık kapatıyoruz.
  5. 170 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Sıcakken soğuk şerbeti üzerine döküyoruz, servis yapıyoruz afiyet olsun.

Bademli Hurma Tatlım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabağın En Lezzetli Hali
Çok Pratik Ev Yapımı Tavuk Şinitzel Tarifi
Tane Tane Pilav Tarifi (Tutturamayanlara Özel)
Girit Kabağı Dolması
Patates Püreli Tavuk Sote
Çıtır Çıtır Bayram Baklavası
Hdabla | © 2025 |