Sütlücan (Sakarca) Mücveri

Sütlücan (Sakarca) Mücveri Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 avuç temizlenmiş, haşlanmış ve doğranmış sütlücan
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı buğday unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe nazaran ölçüsü artırabilirsin)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sütlücan (Sakarca) Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanıp süzülmüş ve doğranmış otu derin bir kaba alın. ,
  2. Üzerine yumurtaları kırın, yoğurdu ekle ve karıştırın.
  3. Mısır unu, buğday unu, karbonat, tuz ve pul biberi ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  4. Tavaya biraz sıvı yağ koyup ısıtın.
  5. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya bırakın, her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  6. Havlu kağıda alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis edin.
  7. Yanına sarımsaklı yoğurt ya da ayran çok yakışır.

Sütlücan (Sakarca) Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Saray Katmeri
Mısır Gevrekli Kurabiye
Bol Tereyağlı Spagetti Makarna Tarifi (Makarna Severler Buraya)
Pratik Süzme Mercimek Çorbası
Öllüğün Körü
Hdabla | © 2025 |