Sütlücan (Sakarca) Mücveri
Sütlücan (Sakarca) Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç temizlenmiş, haşlanmış ve doğranmış sütlücan
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Pul biber (isteğe nazaran ölçüsü artırabilirsin)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sütlücan (Sakarca) Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanıp süzülmüş ve doğranmış otu derin bir kaba alın. ,
- Üzerine yumurtaları kırın, yoğurdu ekle ve karıştırın.
- Mısır unu, buğday unu, karbonat, tuz ve pul biberi ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyup ısıtın.
- Karışımdan kaşıkla alıp tavaya bırakın, her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Havlu kağıda alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis edin.
- Yanına sarımsaklı yoğurt ya da ayran çok yakışır.
Sütlücan (Sakarca) Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













