Yenibaharlı Tavuk Maklube

Yenibaharlı Tavuk Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket pirzola tavuk
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yenibaharlı Tavuk Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğu düdüklü tencerede haşlıyorum.
  2. Sonra haşlanan tavukların birinci olarak suyunu ayırıyorum kullanacağım ve kemiklerini ayırıp çok ufalanmayacak biçimde parçalıyorum.
  3. Daha sonra maklube tencereme birinci evvel tavukları diziyorum, sonra yıkanmış pirinçlerimizi diziyorum kat olacak biçimde, tavuğu dizip üzerine yenibahar serpiyoruz o denli pirinçi ekliyoruz,daha sonra tavuk suyu ve tuzu ekliyoruz.
  4. Ocağa alıyoruz, hiç karıştırmadan, kaynayana kadar yüksek,kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra çok hoş dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenen maklubeyi tepsi yahut büyük tabak yardımı ile aykırı biçimde çıkarıyoruz.
  7. Efsane bir yemek, patlıcanlı yapılan da var, kuş üzümlü bademli yapılanda biz çok sevmediğimiz için kendimize nazaran yaptım bayılarak yiyoruz :).

Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Yenibaharlı Tavuk Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti
Kalburabastı
Dinkel Ekmek
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf)
Lezzetli Havuç Topları
Nohut Ekmeği
Hdabla | © 2025 |