Yenibaharlı Tavuk Maklube
Yenibaharlı Tavuk Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket pirzola tavuk
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yenibaharlı Tavuk Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu düdüklü tencerede haşlıyorum.
- Sonra haşlanan tavukların birinci olarak suyunu ayırıyorum kullanacağım ve kemiklerini ayırıp çok ufalanmayacak biçimde parçalıyorum.
- Daha sonra maklube tencereme birinci evvel tavukları diziyorum, sonra yıkanmış pirinçlerimizi diziyorum kat olacak biçimde, tavuğu dizip üzerine yenibahar serpiyoruz o denli pirinçi ekliyoruz,daha sonra tavuk suyu ve tuzu ekliyoruz.
- Ocağa alıyoruz, hiç karıştırmadan, kaynayana kadar yüksek,kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra çok hoş dinlendiriyoruz.
- Dinlenen maklubeyi tepsi yahut büyük tabak yardımı ile aykırı biçimde çıkarıyoruz.
- Efsane bir yemek, patlıcanlı yapılan da var, kuş üzümlü bademli yapılanda biz çok sevmediğimiz için kendimize nazaran yaptım bayılarak yiyoruz :).
Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Yenibaharlı Tavuk Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











