Avokadolu Enginar Dolması
Avokadolu Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane çanak enginar
- 2 tane olgun avokado
- Yarım kuru doğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığından az şeker
Sosu için:
- Yarım çay bardağı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çorba kaşığı bal
- Yarım çorba kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Süslemek için;
- Dereotu yahut maydanoz
Avokadolu Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk sosu hazırlayalım.
- Derin bir kaseye sos materyallerinden yağ,limon suyu ,sarımsak,hardal ,bal koyup, el blendereyla karıştırın. Ya da tüm gereçleri düzgünce el çırpıcıyla çırpalım avokadoların kabuklarını soyup, dilimleyip hazırlanan sosa atalım. Mümkünse 1 gece bu sosta bekletebiliriz.
- Tencereye soğan,yağ ,tuz ,şeker ,enginar çanaklarını koyup, enginarları geçecek kadar su koyalım.
- Üzerine mümkünse bir tabak kapatıp, enginarları pişirelim.
- Enginarları tencere de sogumaya bırakalım.
- Ertesi gün servis yapacağımız kaba enginarları dizelim beklettiğimiz avokadoları,enginar çanaklarına kaşıkla yerleştirelim.
- Üzerine kalan avokado sosunu koyup, dereotu yahut maydanoz ile süsleyelim. Afiyet şifa olsun🥰.
Avokadolu Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









