Avokadolu Enginar Dolması

Avokadolu Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane çanak enginar
  • 2 tane olgun avokado
  • Yarım kuru doğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az şeker

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çorba kaşığı bal
  • Yarım çorba kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Süslemek için;

  • Dereotu yahut maydanoz

Avokadolu Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk sosu hazırlayalım.
  2. Derin bir kaseye sos materyallerinden yağ,limon suyu ,sarımsak,hardal ,bal koyup, el blendereyla karıştırın. Ya da tüm gereçleri düzgünce el çırpıcıyla çırpalım avokadoların kabuklarını soyup, dilimleyip hazırlanan sosa atalım. Mümkünse 1 gece bu sosta bekletebiliriz.
  3. Tencereye soğan,yağ ,tuz ,şeker ,enginar çanaklarını koyup, enginarları geçecek kadar su koyalım.
  4. Üzerine mümkünse bir tabak kapatıp, enginarları pişirelim.
  5. Enginarları tencere de sogumaya bırakalım.
  6. Ertesi gün servis yapacağımız kaba enginarları dizelim beklettiğimiz avokadoları,enginar çanaklarına kaşıkla yerleştirelim.
  7. Üzerine kalan avokado sosunu koyup, dereotu yahut maydanoz ile süsleyelim. Afiyet şifa olsun🥰.

Avokadolu Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Çikolata Sosu
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)
Haşhaşlı Limonlu Kek
Pankek Tarifi
Portakallı Kek
Waffle
Hdabla | © 2025 |