Kabarmaya Doymayan Açma
Kabarmaya Doymayan Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarısı üstüne)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- Aldığı kadar un
- 150 gram margarin yahut tereyağı (hamuru şekillendirirken kullanacağız)
Kabarmaya Doymayan Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün materyalleri derin bir kapta karıştırın, hepsi birbirine karışınca unu ek edelim.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım .
- Mayalanması için üstünü kapatıp 1-1,5 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru sıvı yağla yağladığımız pak tezgaha alalım elimizle güzelce açalım büyütebildiğimiz kadar büyütelim.
- Tereyağının birazını sürelim hamurun üzerine elimizle heryere yayalım hamurun yarısını tutup ortaya gerçek düzgünce katlayalım, katladığımız tarafını da yağlayalım öteki yarısını da yağladığımız hamurun üzerine kapatıp orayı da yağlayalım .
- Kalan tereyağını da hamurun yarısına sürüp elimizle açalım hamuru tekrar öbür yarısını da yağladığımız hamurun üzerine katlayalım .
- Elimizle biraz daha açıp 9-10 modüle bölelim.
- Parçalardan birini alalım elimizle uzatıp ikiye katlayıp iki ucundan tutup karşıt tarafa çevirip uçlarını birleştirelim, tepsiye koyalım.
- Kalanları da bu formda yaptıktan sonra tepside 15 dakika daha mayalandırıp yumurtayı sürüp susam çörek otu haşhaşla süsleyip daha evvel ısıtılmış fırında denetim ederek 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun 🥰.
Kabarmaya Doymayan Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









