Kabarmaya Doymayan Açma

Kabarmaya Doymayan Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üstüne)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Aldığı kadar un
  • 150 gram margarin yahut tereyağı (hamuru şekillendirirken kullanacağız)

Kabarmaya Doymayan Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün materyalleri derin bir kapta karıştırın, hepsi birbirine karışınca unu ek edelim.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım .
  3. Mayalanması için üstünü kapatıp 1-1,5 saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru sıvı yağla yağladığımız pak tezgaha alalım elimizle güzelce açalım büyütebildiğimiz kadar büyütelim.
  5. Tereyağının birazını sürelim hamurun üzerine elimizle heryere yayalım hamurun yarısını tutup ortaya gerçek düzgünce katlayalım, katladığımız tarafını da yağlayalım öteki yarısını da yağladığımız hamurun üzerine kapatıp orayı da yağlayalım .
  6. Kalan tereyağını da hamurun yarısına sürüp elimizle açalım hamuru tekrar öbür yarısını da yağladığımız hamurun üzerine katlayalım .
  7. Elimizle biraz daha açıp 9-10 modüle bölelim.
  8. Parçalardan birini alalım elimizle uzatıp ikiye katlayıp iki ucundan tutup karşıt tarafa çevirip uçlarını birleştirelim, tepsiye koyalım.
  9. Kalanları da bu formda yaptıktan sonra tepside 15 dakika daha mayalandırıp yumurtayı sürüp susam çörek otu haşhaşla süsleyip daha evvel ısıtılmış fırında denetim ederek 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun 🥰.

Kabarmaya Doymayan Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdalili (Mişmiş) Dondurma
Muhteşem Profiterol Tarifi
Mayasız Pamuk Poğaça
Unsuz Kek
Mücver
Ev Usulü Adana
Hdabla | © 2025 |