Mantarlı Kaşarlı Börek

Mantarlı Kaşarlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Mantar sote için:

    • 400 gram mantar
    • 3 adet kapya biber (acı severler bir tane acı biber ekleyebilirsiniz)
    • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
    • Tuz
    • Sıvı yağ
    • 100 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri

    Sosu için;

    • 1 su bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı sirke

    Üzerlerine ;

    • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Mantarlı Kaşarlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

    1. Uygun bir tencere içerisine sıvı yağı alalım, üzerine küp doğranmış kuru soğanları ekleyelim.
    2. Soğanlar biraz pembeleşince üzerine doğranmış biberleri ekleyelim ,biberlerde biraz kavrulduktan sonra mantarlarıda ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim .
    3. Son olarak tuzunuda ek edelim.
    4. Yufkaları sekiz kesime bölelim ,aralarına evvel sıvı karışımı sonra mantar sote ve kaşar peyniri koyarak saralım.
    5. Hepsini birebir formda sardıktan sonra üzerlerine eritilmiş tereyağını bol biçimde sürelim.
    6. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim ,yumurtasız kusursuz bir börek denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

    Mantarlı Kaşarlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

    İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
    share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

    Benzer İçerikler

    Yoğurtlu Pancar Salatası
    Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik
    Tuzlu Kek
    Sütlü İrmik Tatlısı
    Sebzeli Poğaça
    Biscotti – İtalyan Kurabiyesi
    Hdabla | © 2024 |

    WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet